Maastotestaus

Älylatuhanke etenee suunnitelmien mukaisesti ja tiistaina 31.10 oli vuorossa valaisimien tehon ja linssien testaus kenttäolosuhteissa. Testiolosuhteet olivat erittäin otolliset, koska alueella oli paljon lunta, vain latu puuttui. Valaisimien teho ja linssit todettiin oikeanlaisiksi myös kenttäolosuhteissa ja valaisimien asennukset päästään aloittamaan viimeistään viikolla 47.

Ladulle asennettavien valaisimien lisäksi testasimme myös tehostevalaisimia, joiden tarkoituksena on korostaa Suomen luontoa. Valaisimia liikutettiin paikasta toiseen ja erilaisilla linsseillä / väreillä varustetut kohdevalaisimet osoittivat välillä ihan päin mäntyä ja välillä ihan päin koivua.

Alun perin oli ajatuksissa käyttää värillisiä valoja, mutta testiryhmän mukana taiteellisesta näkökulmasta vastannut Matti Velhonoja sai kaikki vakuuttuneeksi siitä, että mäntyjen valaiseminen täysin värittömällä valolla on erittäin vaikuttava näky. Ladun lähtöpisteen välittömässä läheisyydessä olevat männyt saivat Matilta myös taideteokselle tarvittavan nimen TWIN PINES.

Kiitokset kaikille testiryhmäläisille!

Mukana:

Vatajankosken Sähkön porukka:
Olli Kujansuu
Jalmari Rossi
Jarno Joensuu
Pasi Hiltunen
Kalle Leppänen

Valopaa Oy
Ari Mattila

Kankaanpään kaupunki
Jari Vihakara

SAMK
Matti Velhonoja

Kuvat: Vatajankosken Sähkö

 

Leave a Reply